Weerstation Dieren

Altijd het actuele weer van Dieren

Weercams

De weercams worden geladen... Weercams laden

Twitter

Weerstationinfo

Artikel over mij en mijn hobby in De Gelderlander

E-mailadres Afdrukken PDF

Op 31 mei stuurde De Gelderlander mij een e-mail. Zij wilden graag een artikel plaatsen over mij en mijn weerhobby. Afgelopen donderdag was er een journalist en een fotograaf op bezoek en maakten het volgende artikel:

 

Nieuwe weerserver voor Weerstation Dieren

E-mailadres Afdrukken PDF

De weerserver van Weerstation Dieren (een Pentium 4) was sterk aan vervanging toe. Regelmatig was het koelen een groot probleem en de processor kon niet alles meer aan. Op de site was te merken dat de weercambeelden vaak vast stonden. Sinds afgelopen zaterdag komt het weer van Dieren vanaf dit vierkante kastje van 20 bij 20 cm van het merk AsRock. Het voordeel van deze nieuwe server is dat hij met zijn i5-processor sneller is dan zijn voorganger. Maar met de nieuwe technologie is hij ook een stuk zuiniger met de energie. Zo verstookte de oude server nog gemiddeld 140 watt. Bij de nieuwe ligt het gemiddeld verbruik maar op 20 watt. In deze tijden dat we zuiniger moeten omspringen met de energie is dat een hele grote verbetering.

 

Weerstation Dieren op de mobiel

E-mailadres Afdrukken PDF

Tijdens een fietstocht door de Veluwezoom willen weten wanneer het gaat regenen? Het weer in Dieren is nu ook onderweg te raadplegen via de mobiel telefoon. Ga met je mobiele telefoon naar mobiel.weerstationdieren.nl en vind de actuele meetwaardes van Dieren op je mobiel.

 

UV meter geïnstalleerd

E-mailadres Afdrukken PDF

Vandaag hebben we het weerstation uitgebreid met een UV sensor. De UV sensor geeft straks iedere minuut UV index waardes door. Hiermee kan ook het aantal minuten berekend worden hoelang mensen maximaal onbeschermd (zonder zonnebrandcrème) kunnen zonnen bij verschillende huidtypes.

 


Over Weerstation Dieren

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming foto's, teksten en overige auteursrechtelijk beschermd materiaal over te nemen op websites en / of andere (gedrukte) media.

Heb je een vraag of opmerking, klik hier

Volg ons op

Weerstation Dieren op FacebookWeerstation Dieren op Twitter