Weerstation Dieren

Altijd het actuele weer van Dieren

Weercams

De weercams worden geladen... Weercams laden

Twitter

Weernieuws - Regio

Gat in het dak na blikseminslag in Lathum

E-mailadres Afdrukken PDF

LATHUM – Maandag is laat in de avond de bliksem ingeslagen in een woning aan de IJsvogel in Lathum. De schade is groot.

De brandweer werd 23.20 uur gewaarschuwd voor een woningbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een blikseminslag. Onder andere heeft het dak een groot gat opgelopen door de inslag. De schade binnen de woning is groot.

De bewoners zijn met de schrik vrijgekomen. Niemand raakte verder gewond.

Bron: Gelrenieuws

 

Gelderlanders verrast door onweer

E-mailadres Afdrukken PDF

GELDERLAND - Op verschillende plaatsen in Gelderland werden mensen verrast door lokale onweersbuien. In Uddel vielen hagelstenen zo groot als knikkers en in Rhederlaag kwamen schippers in zwaar weer. Er valt veel neerslag omdat de regenwolken blijven hangen. Op grote hoogte staat namelijk weinig wind.

Ook in Rheden en De Steeg heeft water een grote overlast veroorzaakt. Hevige regenbuien zorgden voor grote problemen.

Brandweerlieden van diverse korpsen uit de regio zijn nog steeds in touw. Diverse woningen hadden te maken met wateroverlast. Het viaduct bij het gemeentehuis stond onder water waardoor het verkeer er niet onderdoor kon en de bus gestremd was.

Uit diverse plaatsen in de regio kwamen meldingen binnen van ondergelopen kelders en straten.

Bron: Omroep Gelderland / Heitinkmedia

Laatst aangepast op dinsdag 23 juli 2013 22:21
 

Wateroverlast na fikse onweersbuien

E-mailadres Afdrukken PDF

WAGENINGEN - Het gebied tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen heeft donderdagmiddag te maken gehad met soms zwaar onweer. Het KNMI had voor Gelderland een waarschuwing afgegeven.

Uit Doesburg, Wilp, Gorssel, Eefde, Vaassen, Harreveld en Brummen kwamen meldingen van wateroverlast. In Brummen viel in korte tijd ruim 50 mm water. Lokaal waren de verschillen groot. In Zutphen viel 17 mm en in Dieren 20 mm. In Haaksbergen, net over de grens met Gelderland, kwam 43,9 mm naar beneden.

De regen zorgde voor ondergelopen kelders en straten. Na het noodweer volgt in de avond een complex met aanhoudende regen. Ook dat zal gepaard gaan met onweer, maar waarschijnlijk niet zo heftig als dat uit de losse buien.

Bron: Omroep Gelderland

 

Bosbrand bij Vorden onder controle

E-mailadres Afdrukken PDF

Bij de Gelderse plaats Vorden is een stuk bos in vlammen opgegaan. De brandweer bestreed het vuur met zestien bluswagens en kreeg de brand na enkele uren onder controle.

Een gebied van 2500 vierkante meter dennenbos is door de brand verwoest. Door de droogte van de afgelopen tijd greep het vuur snel om zich heen.

Aanvankelijk werd overwogen om een camping in de buurt te evacueren. Maar al snel werd duidelijk dat dat niet nodig was.

Bron: NOS

 

Mogelijk verbod op paasvuren door droogte

E-mailadres Afdrukken PDF

ZWOLLE - De brandweer controleert vandaag en morgen de veiligheid van paasvuren in Overijssel. De aanhoudende droogte kan mogelijk leiden tot een verbod op het aansteken van de paasvuren.

In de Veilligheidsregio Overijssel geldt nu nog code geel. Dat betekent een verhoogde waakzaamheid op brandgevaar in de natuur.

In Noord- en Oost Gelderland is al sprake van code oranje, waarbij gemeenten wordt geadviseerd af te zien van paasvuren. De gemeenten mogen zelf bepalen of ze het advies van de brandweer opvolgen. Aan de hand van de bevindingen van de brandweer bepalen de Overijsselse gemeenten de komende dagen zelf of ze een vergunning voor een paasvuur intrekken. Bij code rood is sprake van een absoluut verbod op open vuur.

Bron: RTV Oost

 


Pagina 1 van 2

Over Weerstation Dieren

Het is niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming foto's, teksten en overige auteursrechtelijk beschermd materiaal over te nemen op websites en / of andere (gedrukte) media.

Heb je een vraag of opmerking, klik hier

Volg ons op

Weerstation Dieren op FacebookWeerstation Dieren op Twitter